Web

Mål og midler skal hænge sammen

Det gode hjemmesideråd: Afstem, afstem dine ambitioner med de ressourcer, du har tænkt dig at investere. Og tænk som formand Mao, der var ligeglad med hvilken farve katten havde, bare den fangede mus.

 

Denne hjemmeside er et forsøg. WordPress hedder systemet – og er vist nok meget in. Man henter noget gratis database, smider det på en server. Oveni smider man for 450 kroner grafisk tema. Og så bruger man tre dage af sit liv på at smide tekst og billeder i, samt greje hvordan i H, kodedyrene har skruet det hele sammen. Samt smide en masse overflødig kode ud.

Senest har jeg designet og produceret en del sider i content-management-systemet Umbraco. Og det fungerer også fint. Open source – så det koster gratis. Bortset fra at man skal have nogle kloge Åger til at skrue systemet sammen. Og det koster ikke gratis. Til gengæld styrer det vildt – og der er masser af enten gratis eller næsten gratis plug-ins, når nye behov opstår. Se eventuelt www.beof.dk og www.etape-bornholm.dk, som er bygget i Umbraco. (JF Data har kodet).

Det er nok den vigtigste lære af mange år i hjemmesideverdenen – jeg gentager den lige:

Afstem, afstem dine ambitioner med de ressourcer, du har tænkt dig at investere. Desuden  kan man lære en del af den afdøde kinesiske formand Mao, der var ligeglad med hvilke farver kattene havde, bare de fangede mus.